Need a new web host or having a problem with a script? Tips and advice on the best way to design, build and maintain your most valuable asset - your website!

Header Backgroud Image not displaying.

jhubbard
Posts: 11
Joined: 28 Apr 09
Trust:

Header Backgroud Image not displaying.

Evidently, I have deleted something in my Theme Settings. I was trying to change my custom header image. Anyway, this is what I currently have in my Theme Settings under Header Background Image:
http://www.reviewhard.com/images/Header%20New Main Man Jumping Header.jpg

My file name is "New Man Jumping Header.jpg." I uploaded it via filezilla into my image folder in public_html. I also tried loading it in my regular image folder in the sites main directory.
Can anyone tell me what I can do to fix this problem?
  • 0
jasondodd
Posts: 874
Joined: 08 Feb 09
Trust:
for starters i would strongly recommend that you dont have spaces in any file you upload for your site - it can create problems trying to link to these files (which may be the problem with your header image)

i also noticed you say that for the link youve included the word Header as part of the image name whereas you later leave that out

see if fixing those things helps
  • 0
Limited time special - Try Affilorama Premium for just $1 for 7 days: http://www.affilorama.com/premium
 
sunthread
Posts: 14
Joined: 28 Apr 09
Trust:
Golly, gosh, I found a similar problem using wordpress.

My header color would not change.. then I tried the paint program with an image and it still did not work.
and the rest..blah blah blah.

Finally, I looked up the pdf. for Video1b


Header Background Image
When I created a new image file..in my ftp progam (it is called a directory) and i can only do so by right click the mouse and choosing new directory.) then transferred my image there via ftp it worked following the directions in the pdf.

http://yourdomain.com/images/nameofheaderpic.jpg
  • 0
sunthread
Posts: 14
Joined: 28 Apr 09
Trust:
jhubboard---http://www.reviewhard.com/images/Header%20New Main Man Jumping Header.jpg
If you are using wordpress:
I am wondering if you have changed your permalinks settings?

because I saw those % marks appearing when we had to change the permalink settings i think in Video 2b(not sure maybe the next one)
Just thought it might be helpful or something to try.

Goodluck

I am sure you'll get it working and someone will have the solution
Cheers
  • 0
cosmolito
Posts: 42
Joined: 06 Mar 09
Trust:
I have a bit of a different header issue that maybe could be addressed here as well... I uploaded my header2.jpg file into the appropriate domain addon directory (I have all my domains added on within my public_html directory). Using wordpress, I typed in the image file name and the header image shows up nicely after a refresh. However, the header image only shows up on the home page and not on any of the other article pages.
Please help friends!
Thanks for reading :)
  • 0
“Online social media is quickly eradicating off page SEO as a viable means of gaining rankings.”
- Charles Heflin (cutting edge SEO expert)
www.cosmokeenan.com/synnd
 

This topic was started on Jun 19, 2009 and has been closed due to inactivity. If you want to discuss this topic further, please create a new forum topic.