Need a new web host or having a problem with a script? Tips and advice on the best way to design, build and maintain your most valuable asset - your website!

Categories Come Out Of Borders Of The Navigation Bar

alexintmarpro
Posts: 4
Joined: 03 Dec 14
Trust:

Categories Come Out Of Borders Of The Navigation Bar

I have another issue. My site is not completely new, but it's not existing for long either (about 3 weeks). I'm having issues with the primary navigation bar (after header) in Avenue child theme. When the site is loading the categories are getting distorted little bit (change font size) and come out of their borders, and then in like 2-3 sec after the site loads, they come back to normal again.

Is this some issue with the CSS or could it possibly be connected with some plugins? The issue persists only with Avenue child theme, the others are working correctly....

Any suggestions how to fix this?
  • 0
Site Admin
cecille.l
Posts: 6944
Joined: 25 Feb 11
Trust:
Hi Alex,

Could you post a link to your site here, or a screenshot of the error so we could look into it?
Have you tried looking at the site using a different browser?

Hope to hear from you soon.
  • 1
Cecille


Step by step guide to "Penguin-proofed" sites : www.affilorama.com/affiloblueprint


Add us on Google Plus: http://www.affilorama.com/googleplus
 
alexintmarpro
Posts: 4
Joined: 03 Dec 14
Trust:
Hi Cecille,

Here's a quick screenshot, if you need more info let me know, I'll give you the link for
the website.

http://prntscr.com/5rwanf

This happens when I first load the site and if I click refresh. I doubt it is a plugin, as I tried disabling everything, and the problem persists... so it's definitely not something with the javascripts on my site. It has to be a problem with the CSS of the Avenue theme, the others are working fine...

I also tried disabling any CSS, JS and HTML minifications for pagespeed, not working either..

i tried using all browsers, unfortunately, it's the same with every single one of them...

Any idea how can I fix this?

Thanks,
Alex
  • 0
alexintmarpro
Posts: 4
Joined: 03 Dec 14
Trust:
I've also noticed it has to do something with the fonts... not only the categories in the navigation after header, but the H1,H2... titles get distorted as well. So basically what happens is the first time one font gets loaded and after a few seconds it changes to the one for the Avenue theme Google Webfont: Oswald I suppose...

Also when I was testing my site last time on Internet Explorer, the font for like dew minutes remained distorted the whole time, and after that it got perfect as it should be, even after refreshing the page or visiting another page, it remained is it was supposed to... strange...
  • 0
Site Admin
cecille.l
Posts: 6944
Joined: 25 Feb 11
Trust:
Could you paste the link to your site here so I could view it? Are you noticing the same issue on other browsers?

Did you edit the fonts for the navigation bar, or are you still using the defaults? The fonts on the first navigation bar is different from the default font which is what the second navigation bar on the image is using.

Hope to hear from you soon. All the best!
  • 0
Cecille


Step by step guide to "Penguin-proofed" sites : www.affilorama.com/affiloblueprint


Add us on Google Plus: http://www.affilorama.com/googleplus
 
alexintmarpro
Posts: 4
Joined: 03 Dec 14
Trust:
I tried everything Cecille, nothing works...
I tried changing the font for both the navigation and the H tags, it still doesn't work...
I used different browsers, nothing...

The only way to make it work is to make the default font the font for the navigation and the H tags, and that way it looks ugly...

It's definitely a problem with the css as I tried disabling all plugins, including all performance plugins that use CSS minification, and my CDN as well... It's from the theme, here's a link from my site so you can take a look:

http://goo.gl/wUMLzL

Right now everything is set as default, as I switched back from Avenue to other themes and then back to Avenue. It uses Google Font: Oswald and the default is Arial, but until it gets overwritten it takes some time depending on the load speed and it looks kind of not professional :)

I really want to fix this before I start with some serious link building, hope you can help :D
  • 0
Site Admin
cecille.l
Posts: 6944
Joined: 25 Feb 11
Trust:
Hi Alex,

I have forwarded the issue to a member of our technical staff and will let you know as soon as I have feedback. I've also forwarded the link to this post so they might post their response here.

I appreciate your patience. All the best!
  • 0
Cecille


Step by step guide to "Penguin-proofed" sites : www.affilorama.com/affiloblueprint


Add us on Google Plus: http://www.affilorama.com/googleplus
 
liza_ddm
Posts: 161
Joined: 07 Dec 14
Trust:
Hi Alex,

I sent you PM on this issue.

Thank you.
  • 0
Liza
Interesting Sticky Topics here don't miss it!
--> AffiloJetpack Members www.affilorama.com/forum/affilojetpack-members-f55
--> AffiloTheme - http://www.affilorama.com/support/our-products/affilotheme
 

This topic was started on Jan 12, 2015 and has been closed due to inactivity. If you want to discuss this topic further, please create a new forum topic.